-локшына удон - 2 шклянкі
-фасоль чырвоная (вараная) - 1 шклянка
-вада - 10 шклянак
-цыбуля рэпчатая (дробна нарэзаная) - 1/2 шклянкі
-пятрушка (зеляніна нарэзаная) - 0.2 шклянкі
-салера (корань нарэзаны) - 0.2 шклянкі
-перац салодкі (зялёны) - 0.2 шклянкі
для заправы:
-місо цёмны - 2-3 ст.л.
-сок цытрына - 2 ст.л.
-вада - 5 ст.л.
-часнык (здробнены) - 1/2 г.л.
-соль марская - па густу.
У салёную кіпячую ваду паступова закладваць локшыну
і варыць 7-10 хвілін, затым хутка выняць і прамыць халоднай вадой.
Пакуль локшына варыцца, падрыхтаваць гародніну.
Змяшаць ўсё для заправы.
У гатовую локшыну дадаць гародніну і заправу.
Зверху пасыпаць зелянінай пятрушкі.
|