-локшына – 500 г
-ялавічына (маладая, паляндвіца) – 300 г
-грыбы (свежыя) – 60 г
-парасткі бамбука – 60 г
-рэпчатая цыбуля - 2 шт.
-імбір (молаты) - 1/2 г.л.
-шпінат – 200 г
-алей - 6 ст.л.
-крухмал - 1 ст.л.
-сакэ - 1 ст.л.
-соевы соус - 1/2 шклянкі
-мясны булён - 1 шклянка
-соль,
-белы перац (молаты).
Ялавічыну прамыць, абсушыць і нарэзаць тоненькімі кавалачкамі
ці палосачкамі, перамяшаць з крухмалам.
Грыбы ачысціць, прамыць і нарэзаць кавалачкамі,
бамбук нарэзаць кавалачкамі.
Цыбулю ачысціць і нарэзаць тонкімі паўколамі. Імбір ачысціць
і пасекчы, шпінат прамыць
і нарэзаць кавалачкамі памерам прыкладна 2 см.
Закіпяціць у рондалі ваду, пакласці локшыну
і за некалькі хвілін давесці да гатовасці.
Локшына павінна быць ледзь-ледзь недаварана
(паспрабуйце, яна павінна быць ледзь цвёрдая ўсярэдзіне).
Локшыну прамыць, даць вадзе сцячы, пакласці лыжку алею
і добра перамяшаць, каб локшына не зліплася.
У патэльні моцна разагрэць 4 лыжкі алею, пакласці ялавічыну з імбірам
і хутка абсмажыць на моцным агні, увесь час памешваючы.
Ўліць сакэ і 2 ст. л. соевага соусу. Затым мяса выняць.
Ўліць пакінуты алей, моцна разагрэць,
пакласці бамбук, гародніну, шпінат і грыбы.
Смажыць памешваючы 5 хвілін. Пакласці ў патэльню локшыну,
дадаць гарачы булён, пакінуты соевы соус, соль
і перац, пакласці мяса, давесці да гатовасці.
|