-локшына удон – 200 г
-курыца (паляндвіца) – 250 г
-морква - 1 шт.
-бульба - 1 шт.
-салодкі перац (чырвоны) - 1/2 шт.
-цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-часнык - 1 зубчык
-алей - 2 ст.л.
-зялёная цыбуля (здробненая) - 2 ст.л.
-соевы соус - 1.5 г.л.
-імбір (молаты свежы) - 1/2 г.л.
-соль - па густу.
Гародніну ачысціць і вымыць.
Моркву нарэзаць палоскамі таўшчынёй 2-3 мм і даўжынёй 3-5 см.
Салодкі перац дробна нарэзаць,
а бульбу і кураціну нарэзаць кубікамі з бокам 1 см.
Вычышчаную цыбулю здрабніць, а часнык растаўчы.
У вялікі рондаль з разагрэтым алеем усыпаць цыбулю і часнык
і, памешваючы, абсмажыць да залацістага адцення.
Затым дадаць астатнюю гародніну і кураціну і, памешваючы,
падсмажваць, пакуль мяса не пачне падрумяньвацца.
Пасля гэтага дадаць соевы соус і імбір, перамяшаць,
ўліць 3/4 шклянкі вады, накрыць вечкам і, перыядычна памешваючы,
тушыць, пакуль гародніна не стане мяккай, а соус не згусне.
У канцы пасаліць. Локшыну ўсыпаць у падсоленую кіпячую ваду,
пагатаваць 2-3 хвіліны, адкінуць на друшляк, прамыць і даць сцячы.
Пасля гэтага локшыну перакласці ў рондаль з гароднінай і мясам,
добра перамяшаць і патушыць на слабым агні яшчэ 3-4 хвіліны.
Падаваць неадкладна.
|