-локшына удон – 250 г
-булён грыбны - 500 мл
-грыбы шыітакі – 150 г
-тафу – 150 г
-морква (адвараная) - 1 шт.
-соус соевы - 2 ст.л.
-віно дэсертнае - 1 ст.л.
-імбір (свежы цёрты) - 1 г.л.
-цыбуля зялёная - 1/2 пучок.
Локшыну адварыць, адкінуць на сіта. Тафу нарэзаць кубікамі.
Моркву ачысціць, нарэзаць кубікамі.
Булён давесці да кіпення, пакласці ў яго прамытыя грыбы,
варыць 35 хвілін, дадаць соевы соус, віно і імбір, зняць з агню
і даць настаяцца на працягу 5 хвілін.
Зялёную цыбулю вымыць, дробна нарэзаць.
Раскласці локшыну па талерках, дадаць у кожную кубікі тафу і морквы.
Заліць булёнам з грыбамі, пасыпаць зялёнай цыбуляй.
|