-салера (сцябло) - 2-3 шт.
-цыбуля рэпчатая (маленькая) - 1 шт.
-аліўкавы алей - 1 ст.л.
-часнык - 4-5 зубчыкаў
-чырвоны перац (молаты) - 1 г.л.
-свіны фарш – 450 г
-шампіньёны – 250 г
-браколі - 1 шклянка
-гарох струкавы - па густу
-балгарскі перац - 1 шт.
-кунжут - 1-2 ст.л.
-міндаль (ці вычышчаны арахіс) - 1/3 шклянкі
-соевы соус - 2-3 ст.л.
-локшына удон – 450 г.
Падзяліць браколі на суквецці, бланшаваць разам з гарошкам
5-7 хвілін, затым і змясціць на 1 хвіліну ў ваду з лёдам.
Ваду зліць, струкі гарошку парэзаць на кавалачкі.
Рэпчатую цыбулю нарэзаць паўколамі.
Дробна парэзаць зубчыкі часныку. Шампіньёны нарэзаць пласцінкамі.
Балгарскі перац, выдаліўшы насенне, парэзаць паўколамі.
Разагрэць вок і абсмажыць на аліўкавым алеі салеру
і цыбулю да мяккасці.
Дадаць у патэльню часнык, молаты чырвоны перац
і смажыць, памешваючы, яшчэ хвіліну.
Затым шумоўкай перакласці гародніну з патэльні ў міску.
Выкласці ў вок фарш і абсмажыць з усіх бакоў.
Дадаць да фаршу грыбы, перамяшаць і рыхтаваць да засмажвання.
Затым выкласці ў вок браколі, гарошак, балгарскі перац, міндаль
і кунжут.
Дадаць соевы соус, заправіць сумесь патэльні перцам, перамяшаць
і тушыць да гатовасці.
Тым часам локшыну удон заліць кіпенем і пакінуць на 3 хвіліны.
Зліўшы ваду, перакласці локшыну ў вок з гатовай гароднінай разам
з абсмажанай цыбуляй і салерай.
Перамяшаўшы, падаць локшыну з гароднінай да стала.
|