-соус соевы - 160 мл
-мірын (японскае віно) - 2 ст.л.
-цукар - 2 ст.л.
-шпінат – 100 г
-гарох – 50 г
-крэветкі - 8 шт.
-цыбуля-парэя - 1 шт.
-локшына удон – 400 г
-булён дашы - 1 л
-яйка - 1 шт.
-мука – 100 г
-алей - 400 мл.
Узбіце яйка, змяшаўшы яго са 100 мл вады, і дадайце муку.
Разагрэйце ў рондалі алей
і павольна выліце ў яго вадкае цеста праз друшляк.
Смажце кавалачкі цеста 1 хвіліну,
а затым выміце іх шумоўкай і дайце алею сцячы.
Падзяліце і вымыйце шпінат;
варыце яго ў падсоленай вадзе 3 хвіліны і адкіньце на друшляк.
Вымыйце гарох, варыце яго 3 хвіліны і зліце ваду.
Вымыйце цыбулю-парэю, адрэжце карані
і цвёрдае зялёнае лісце і парэжце цыбулю тонкімі кружочкамі.
Пастаўце на агонь рондаль з вадой, давядзіце яе да кіпення
і апусціце туды локшыну.
Пагатуйце 10 хвілін і адкіньце локшыну на друшляк.
Разагрэйце булён дасі.
Змяшайце ў рондалі соевы соус з мірынам і цукрам,
давядзіце да кіпення, злучыце з кіпячым дасі і добра перамяшайце.
Выкладзіце локшыну ў чатыры вялікія кубкі для супу,
дадайце смажанае цеста, крэветкі, цыбулю-парэю і шпінат
і наліце да краёў булён.
|