-локшына удон – 150 г
-крэветкі (вычышчаныя) – 100 г
-соевыя парасткі (кансерваваныя) – 100 г
-арахіс (здробнены смажаны) - 1/2 шклянкі
-салера (корань) - 1 шт.
-часнык - 2 зубчыка
-алей - 4 ст.л.
-соевы соус - 1/2 ст.л.
-тагарасі (молаты)
-соль - па густу.
Соевыя парасткі адцадзіць ад вадкасці і дробна нарэзаць.
Салеру вымыць і нарэзаць тонкімі лустачкамі.
Локшыну сварыць у вялікай колькасці кіпячай вады,
адкінуць на друшляк, прамыць і даць сцячы.
Вычышчаны часнык здрабніць,
высыпаць у патэльню з разагрэтым алеем і абсмажыць
да залацістага колеру.
Затым ўсыпаць крэветкі, перамяшаць, дадаць локшыну
і, памешваючы і падтрасаючы, смажыць на працягу 15-20 хвілін.
За 2-3 хвілін да канца падрыхтоўкі дадаць соевыя парасткі,
салеру, арахіс і соевы соус, пасаліць і паперчыць.
Падаваць у гарачым выглядзе неадкладна.
|