-удон (локшына пшанічная) - 150 г
-крэветка тыгровая - 3 шт.
-мідыя на створцы - 1 шт.
-шампіньёны - 20 г
-корань галангала (ці корань імбіра) - 1,5 см
-часнык - 2 зуб.
-цыбуля рэпчатая - 30 г
-перац балгарскі - 30 г
-морква - 30 г
-сцябло салеры - 20 г
-соус для абсмажвання па-тайску - 40 г (паўпакеціка)
-кунжутнае масла цёмнае - 30 мл
1. Галангал (можаце выкарыстоўваць імбір)
і часнык дробна здрабніць нажом.
Цыбулю і салеру нарэзаць тонкімі паўколамі, моркву
і балгарскі перац тонкай саломкай.
Шампіньёны можна ўзяць малюсенькія і не рэзаць.
Востры перац - кольцамі.
2. На гарачую патэльню наліваем 1 ст. лыжку алею
і гэтулькі ж кунжутнага.
Абсмажваем на вялікім агні ўсю гародніну, паклаўшы адначасова.
3. Рыхтуем хвіліну, часта памешваючы, дадаем крэветкі і мідыю.
Праз хвіліну дадаем локшыну удон. І тайскі соус.
(Яго можна знайсці ў супермаркетах ў азіяцкіх аддзелах.
На густ ён кісла-салодка-востры).
Змешваем локшыну удон з морапрадуктамі і соусам
і падаём з долькай лайма.
Можна пасыпаць локшыну удон з морапрадуктамі кунжутам.
|