-локшына удон – 200 г
-соевы соус (светлы) - 2 ст.л.
-кураня (паляндвіца) – 200 г
-морква - 1 шт.
-паста місо (светлая) - 2 ст.л.
-яйка - 4 шт.
-цыбуля зялёная - 1 шт.
-булён дасі - 4 шклянкі
Локшыну, не ломячы, адварыць у вадзе, адкінуць на друшляк
і прамыць халоднай вадой, пасля гэтага пакласці ў рондаль.
Курыную паляндвіцу нарэзаць палоскамі, прамыць
і адварыць у вадзе хвілін 15, адкінуць.
Моркву ачысціць, адрэзаць 12 кружочкаў, таўшчынёй 3-5 мм,
апусціць у рондаль з кіпячай вадой, пагатаваць 3 хвіліны, выняць
і выразаць з іх кветачкі.
Сварыць яйка-пашот (толькі, не як звычайна, а,
каб жаўток быў крутым).
Булён дасі давесці да кіпення, дадаць да яго соевы соус,
паляндвіцу кураняці, моркву, пагатаваць 3-5 хвілін.
Пасту місо развесці невялікай колькасцю крутога кіпеню, перамяшаць,
каб не было камячкоў, і дадаць да супу.
Даць пакіпець 1-3 хвіліны і зняць з агню.
Суп падаць так: у кожную супніцу наліць гатовы суп, пакласці адно
варанае яйка, і пасыпаць зялёнай цыбуляй,
нарэзанай даўжынёй 2-2,5 см.
|