Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Мучныя стравы

    УДОН (ПШАНІЧНАЯ ЛОКШЫНА)

    -мука пшанічная неадбеленая - 500 г

    - мука пшанічная адбеленая - 150 г

    -вада - 250 мл

    -соль - 30 г

     

    Растварыць соль у шклянцы гарачай вады.

    Змяшаць два віды мукі. Ўліць салёную ваду ў муку і замясіць цеста.

    Старанна вымесіць цеста рукамі. Сфармаваць з цеста шар,

    змясціць у пластыкавы пакет, загарнуць ў тканіну (ручнік).

    Пакласці загорнутае цеста на падлогу і, крочачы на месцы,

    добра растаптаць цеста да плоскай аладкі.

    Пакласці цеста на стол, раскачаць, скласці ўдвая,

    затым яшчэ раз скласці напалову. Укласці цеста ў пакет, загарнуць

    і зноў растаптаць да аладкі, а затым раскачаць.

    Гэта дзеянне паўтараць 3-4 разы, каб цеста стала прыемна-гладкім.

    Укласці цеста ў пакет і пакінуць на 4 гадзіны.

    Пасля гэтага яшчэ раз патаптацца па цесце

    і раскачаць яго ў тонкі пласт таўшчынёй каля 3 мм.

    Пасыпаць цеста мукой, скласці ў тры разы і з дапамогай вострага нажа

    нарэзаць тонкай локшынай шырынёй каля 3 мм.

    У кіпячую ваду апусціць нарэзаную локшыну.

    Варыць 5-7 хвілін, увесь час памешваючы

    (пажадана драўлянымі палачкамі для ежы ці драўлянай лапаткай).

    Гатовую локшыну прамыць халоднай вадой.

    Адлучыць локшыну адну ад адной рукамі, разарваць пакінутыя кольцы

    локшыны і яшчэ раз спаласнуць яе пад халоднай вадой.

    Катэгорыя: Мучныя стравы | Дабавіў: wawkalaki (18.11.2014)
    Праглядаў: 294 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar