-мука пшанічная неадбеленая - 500 г
- мука пшанічная адбеленая - 150 г
-вада - 250 мл
-соль - 30 г
Растварыць соль у шклянцы гарачай вады.
Змяшаць два віды мукі. Ўліць салёную ваду ў муку і замясіць цеста.
Старанна вымесіць цеста рукамі. Сфармаваць з цеста шар,
змясціць у пластыкавы пакет, загарнуць ў тканіну (ручнік).
Пакласці загорнутае цеста на падлогу і, крочачы на месцы,
добра растаптаць цеста да плоскай аладкі.
Пакласці цеста на стол, раскачаць, скласці ўдвая,
затым яшчэ раз скласці напалову. Укласці цеста ў пакет, загарнуць
і зноў растаптаць да аладкі, а затым раскачаць.
Гэта дзеянне паўтараць 3-4 разы, каб цеста стала прыемна-гладкім.
Укласці цеста ў пакет і пакінуць на 4 гадзіны.
Пасля гэтага яшчэ раз патаптацца па цесце
і раскачаць яго ў тонкі пласт таўшчынёй каля 3 мм.
Пасыпаць цеста мукой, скласці ў тры разы і з дапамогай вострага нажа
нарэзаць тонкай локшынай шырынёй каля 3 мм.
У кіпячую ваду апусціць нарэзаную локшыну.
Варыць 5-7 хвілін, увесь час памешваючы
(пажадана драўлянымі палачкамі для ежы ці драўлянай лапаткай).
Гатовую локшыну прамыць халоднай вадой.
Адлучыць локшыну адну ад адной рукамі, разарваць пакінутыя кольцы
локшыны і яшчэ раз спаласнуць яе пад халоднай вадой.
|