-локшына удон – 200 г
-булён курыны - 70 мл
-часнык - 1 зубчык
-місо - 4 ст.л.
-воцат рысавы - 2 ст.л.
-мірын (японскае віно) - 1 ст.л.
-сок імбір - 2 г.л.
-базілік (зеляніна) - 2-3 галінкі
-цыбуля-парэя (сцябло) - 1 шт.
Часнык ачысціць, вымыць, здрабніць.
Базілік і цыбулю-парэю вымыць, дробна нарэзаць.
Локшыну адварыць, адкінуць на сіта.
Для падрыхтоўкі соусу змяшаць курыны булён з місо, воцатам, мірын
і сокам імбіра, давесці да кіпення, дадаць часнык, перамяшаць.
Локшыну раскласці па талерках, паліць прыгатаваным соусам,
пасыпаць базілікам і цыбуляй-парэяй.
|