-локшына удон - 400 г
-морква - 2 шт.
-фасоль зялёная - 20 шт.
-шпінат - 400 г
-капуста хакусай (лісце) - 8 шт.
-грыбы шыітаке - 4 шт.
-крэветкі – 12 шт.
-курыца - 400 г
-соль - 0.5 г. лыжкі
-сок цытрыны - 2 ст. лыжкі
-булён дашы -1.5 л
-соус соевы - 2 ст. лыжкі
-мірын (японскае віно) - 2 ст. лыжкі
-лук батун - 4 шт.
-імбір -1 ст. лыжка
-цытрына -1 шт.
Варыце локшыну удон 18 хвілін, пасля чаго перакуліце яе на друшляк,
прамыйце халоднай вадой і пакіньце ў друшляку, каб вада сцякла.
Пакладзіце моркву, нарэзаную тонкай саломкай,
у кіпячую падсоленую ваду.
Пагатуйце яе 3 хвіліны, выміце з рондаля
і астудзіце пад бруёй халоднай вады.
Апусціце зялёную фасоль у кіпячую падсоленую ваду.
Дайце ёй пагатавацца 2 хвіліны, адкіньце на друшляк
і астудзіце халоднай вадой.
Пагатуйце шпінат 2 хвіліны, астудзіце і страсіце з лісцяў ваду.
Падзеліце шпінат на 4 роўныя часткі.
Пагатуйце 2 хвіліны лісце кітайскай капусты хакусай,
астудзіце іх пад бруёй халоднай вады і дайце вадзе сцячы.
Загарніце лісце ў макісу (бамбукавую цыноўку), каб выдаліць
з іх лішнюю вадкасць, і разрэжце ўсё лісце на 4 роўныя часткі.
Пакладзіце на вялікую талерку грыбы, разрэзаныя напалову,
локшыну і гародніну.
Пагатуйце крэветкі на працягу 2 хвілін і выміце іх з вады.
Дробна нарэжце курыцу і запраўце яе соллю і цытрынавым сокам.
Пакладзіце кавалачкі курыцы разам з крэветкамі.
Выліце ў чысты рондаль дашы, дадайце да яго ўсе астатнія заправы
і давядзіце булён да кіпення.
Пакладзіце ў рондаль курыцу і варыце 3 хвіліны,
затым дадайце крэветкі, а праз хвіліну - локшыну і гародніну.
Пакіньце суп з усімі інгрэдыентамі варыцца яшчэ 2 хвіліны.
Разліце ў кубкі і падавайце на стол.
|