-удон - 50 г
-крэветка 16/20 - 1 шт.
-мідыя на створцы - 1 шт.
-кальмар - 0,5 шт.
-корань імбіра - 5 г
-часнык - 1 зуб.
-морква - 15 г
-зеляніна кінзы - па густу
-соевы соус - 15 мл
-соус табаско - па густу
-шампіньёны - 0,5 шт.
-яйка курынае - 1 шт.
-цыбуля зялёная - па густу
-кунжутнае насенне
1. Тушку кальмара разрэзаць уздоўж напалову, выдаліць хорду,
ачысціць ад скуркі, зрабіць нажом надрэзы ўздоўж і папярок наўскасяк,
але не праразаючы наскрозь, інакш яны не згорнуцца.
2. Моркву нарэзаць тонкай саломкай, як і імбір.
Часнык здрабніць нажом.
3. У крэветкі выдаліць панцыр і кішэчную вену.
4. Зварыць яйка пашот. У глыбокім коўшыку закіпяціць ваду,
зменшыць агонь да мінімуму, акуратна выліць у ваду яйка,
трымаючы рукі ў сантыметры ад паверхні вады.
І ўсё, яечка цэлае, спакойна сабе рыхтуецца, пару хвілін.
Потым дастаём лыжачкай з дзірачкамі і пераносім на талерку.
5. Грыбы наразаем пласцінкамі ва ўсю даўжыню,
і абсмажваем з двух бакоў.
6. У разагрэты рондальчык наліваем масла, кідаем імбір, моркву
і часнык.
Змешваем, дадаем морапрадукты, зеляніну кінзы, дробку цукру.
7. Памешваючы, рыхтуем хвіліну і ўліваем 130 мл курынага булёна,
соевы соус і соус табаско востры.
Рыхтуем хвіліны паўтары і здымаем з агню.
8. На дно глыбокай талеркі ўкладваем звараны удон, зверху выліваем
наш суп, упрыгожваем грыбамі і яйкам,
пасыпаем зялёнай цыбуляй, кунжутам.
Для ўпрыгожвання можна дадаць дробна нарэзаныя палоскі ліста норы.
Азіяцкі суп з локшынай удон можна падаваць.
|