- рыкота – 350 г
- малако - 180 мл
- яйка (жаўткі і бялкі) - 4 шт.
- мука – 140 г
- пекарскі парашок - 1 г.л.
- сметанкавае масла - для смажання
- чарніца – 150 г
падаваць:
- ёгурт ці кляновы сіроп, цукровая пудра
Змяшаць рыкоту, малако і жаўткі ў місцы. Прасеяць пекарскі парашок і дробку солі, перамяшаць. Узбіць бялкі ў сухой чыстай місцы ў моцную пену. Вялікай металічнай лыжкай дадаць бялкі ў цеста. Вышмараваць патэльню маслам і лыжкай выкладваць аладкі на патэльню - не больш 2-х аладак за раз. Пасыпаць зверху чарніцай. Рыхтаваць на сярэднім агні 2 хвіліны да залацістага колеру знізу. Перавярнуць і абсмажыць з другога боку. Падаваць па 3 штукі на талерцы з ёгуртам і кляновым сіропам, пасыпаўшы цукровай пудрай.
|