Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 2
    Гасцей: 2
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Мучныя стравы

    АЛАДКІ ГРАЧАНЫЯ

    -1 кг мукі (па 500 г грачанай і пшанічнай),

    -900 г вады ці малака,

    -3 - 4 яйкі,

    -3 - 4 ст. лыжкі цукру,

    -40 г дрожджаў,

    -алей ці тлушч для смажання,

    -соль -па густу.

    Грачаныя аладкі можна рыхтаваць з адной грачанай мукі, але яны

    вельмі хутка чарсцвеюць і крышацца. Смачнымі і мяккімі

    атрымліваюцца аладкі з сумесі пшанічнай і грачанай мукі (у роўных

    долях). Развесці ў цёплай вадзе ці малацэ дрожджы, соль. Працадзіць

    праз марлю. У гэту сумесь усыпаць прасеяную пшанічную муку. Добра

    перамяшаць і паставіць у цёплае месца для закісання. Калі рошчына

    падыдзе, увесці ў яе цукар, яйкі, грачаную муку і замясіць цеста.

    Падчас закісання цеста некалькі разоў абкамячыць. Пякчы аладкі

    на разагрэтай з тлушчам патэльні.

    Катэгорыя: Мучныя стравы | Дабавіў: wawkalaki (19.11.2016)
    Праглядаў: 231 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar