-500 г мукі,
-2 шклянкі малака ці вады,
-2 яйкі,
-2 ст. лыжкі масла,
-1 ст. лыжка цукру,
-1/2 гарбатнай лыжкі солі,
-25 г дрожджаў,
-3-4 яблыка.
У цёплым малацэ ці цёплай вадзе развесці дрожджы, дадаць масла,
яйкі, цукар, соль і, старанна вымешваючы, паступова ўсыпаць муку,
пасля чаго посуд з цестам накрыць ручніком і паставіць у цёплае
месца для ўздыму. Яблыкі ачысціць ад скуркі і асяродку, нарэзаць
тонкімі лустачкамі і перад выпечкай пакласці ў гатовае падняўшаеся
цеста, перамяшаць, пасля чаго смажыць аладкі на патэльні з
разагрэтым маслам, прычым цеста класці лыжкай, змочанай у вадзе.
|