
- шынкі - 2 шт.
- яйка - 2 шт.
- зеляніна пятрушкі – 10 г
- мука пшанічная - 1 шклянка
- смятана - 2 шклянкі
- алей - 2 шклянкі
- масла сметанкавае - 3 ст.л.
- цукар - 1 ст.л.
- сода - 2 г.л.
- соль - па густу.
Шынкі ачысціце ад скуркі і насення, нарэжце кавалачкамі адвольнай
формы і прыпусціце ва ўласным соку пры зачыненым вечку.
Прыпушчаныя шынкі разтаўчыце і дадайце масла. Масу астудзіце
да 60-70 С, дадайце яйкі, соль, цукар, муку, соду і старанна
вымешайце да з'яўлення бурбалак на паверхні. На распаленую
з маслам патэльню лыжкай раскладзіце падрыхтаваную масу і
смажце аладкі абапал да утварэння румянай скарыначкі.
Падавайце аладкі са смятанай, аформіўшы галінкай зеляніны.

|