-мука - 1,5 ст. лыжкі,
-малако - 1 шклянка,
-яйка - 1 шт.,
-цукар - 0,5 ст. лыжкі,
-дрожджы - 1/8 палачкі (прыкладна 12 г.),
-яблыкі - 2 - 3 шт.
Цукар, соль, жаўток і дрожджы расцерці з невялікай колькасцю малака,
затым дадаць астатняе малако і прасеяную муку. Усю масу вымесіць,
накрыць марляй ці сурвэткай і паставіць у цёплае месца на 2 - 3
гадзіны для закісання, зрэдку памешваючы. Затым дадаць узбіты
бялок, каб цеста было больш сітаватым, і яшчэ раз перамяшаць.
Яблыкі ачысціць ад лупіны, выдаліць асяродак, нарэзаць тонкімі
лустачкамі і пакласці ў гатовае цеста, перамяшаць. Аладкі смажыць
на патэльні з разагрэтым алеем, прычым цеста класці лыжкай,
змочанай у вадзе.
|