Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Мучныя стравы

    АЛАДКІ З ЯБЛЫЧНЫМ НАЧЫННЕМ

    -2 невялікіх яблыка,

    -2,5 шклянкі пшанічнай мукі,

    -2 шклянкі вады ці малака,

    -5 г сухіх (ці 15 г свежых) дрожджаў,

    -0,5 г. л. солі,

    -4 ст. л. цукру,

    -0,5 г. л. молатай карыцы,

    -0,5 шклянкі алею.

    Муку прасеяць. Ваду (ці малако) трохі падагрэць, у невялікай яе

    частцы (прыкладна ў 1 шклянцы) развесці дрожджы. У эмаляваны

    рондаль ці глыбокую міску насыпаць 1,5 шклянкі мукі, ўліць ваду

    (малако) з разведзенымі ў ёй дрожджамі і старанна размяшаць,

    каб не было камячкоў. Пасля гэтага дадаць астатнюю ваду (малако)

    і перамяшаць да утварэння аднастайнай масы. Рондаль накрыць

    ручніком і паставіць у цёплае месца, каб цеста падышло (прыкладна

    на 1 гадзіну). Затым дадаць астатнюю муку, 2 ст. л. алею, 3 ст. л.

    цукру, соль, перамяшаць і даць цесту другасна падняцца, для чаго

    яго паставіць у цёплае месца яшчэ на 1 гадзіну. За гэты час

    падрыхтаваць яблыкі: зрэзаць скурку, выразаць насенную камеру.

    Вычышчаныя яблыкі нарэзаць кольцамі таўшчынёй 2-3 мм, перасыпаць

    1 ст. л. цукру, змяшаным з карыцай, і пакінуць для насычэння. Пасля

    таго, як цеста падышло другі раз, можна выпякаць аладкі. Рабіць гэта

    наступным чынам: на разагрэтую і змазаную маслам патэльню выліць

    трохі цеста (гэтулькі, каб расплытае на патэльні цеста па дыяметру

    было трохі больш яблычнага "кальца"), на яго пакласці "кальцо" з

    яблыка, зверху "кальцо" заліць невялікай порцыяй цеста, каб

    яблычнае кальцо цалкам апынулася ў цесце. Пасля таго, як

    адзін бок падсмажыцца, аладку перавярнуць на другі бок,

    каб падрумяніўся другі бок.

    Катэгорыя: Мучныя стравы | Дабавіў: wawkalaki (26.11.2016)
    Праглядаў: 252 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar