
Цеста:
-700 г мукі,
-40 г цукру,
-700 г малака,
-2 яйкі,
-15 г солі,
-200 г яблыкаў.
Для смажання:
-100 г тлушчу,
-100 г мёда.
Прыгатаваць цеста безапарным спосабам. Для гэтага падагрэць
малако да 300 С, развесці ў ім дрожджы, дадаць цукар, яйкі, соль,
муку. У апошнюю чаргу дадаць размякчанае сметанкавае масла.
Вымесіць цеста да аднастайнай масы. Паставіць падыходзіць
у цёплае месца. Яблыкі вымыць, ачысціць ад скуркі, выдаліць
насенныя скрыначкі, нарэзаць дробнымі кубікамі і дадаць у цеста
падчас абмінкі. Цеста выкладваюць лыжкай на разагрэтую і
змазаную тлушчам з мёдам патэльню, смажаць да утварэння
румянай скарыначкі.

|