-васьміногі – 1 кг,
-аліўкавы алей -4 стал. лыжкі,
-2 вялікія цыбуліны,
- сухое белае віно - 1\3 кружкі,
-маленькая жменька арахіса (можна салёнага з пакуначкаў),
-соль,
-перац,
-лаўровы лісточак
Васьміногаў ачысціць - выдаліць галаву, дзюбу і г. д. Тулава вытрыбушыць. Усё прамыць. (Калі васміног, ну вельмі вялікі, што мала верагодна, - можна выдаліць прысоскі і зняць скуру, папярэдне кінуўшы няшчаснага ў кіпень секунд на 10). Смажыць (лепш у сатэйніку) на аліўкавым алеі на сярэднім агні 10 хвілін з адкрытым вечкам і памешваючы. Дадаць папярэдне нарэзаную кружочкамі цыбулю, арэшкі, лаўровы ліст і віно. Рыхтаваць 15 хвілін на слабым агні з зачыненым вечкам. Warning! Соль і перац вядома па густу...але не забудзьце, што арэшкі ўжо маглі быць салёнымі...
|