(ангельская кухня)
Свежых вустрыц у ракавінах (з разліку 4 вустрыцы на чалавека; калі ракавіна адкрыта, то яе трэба выкінуць), добра вымыць у халоднай вадзе. З дапамогай нажа раскрыць ракавіны. Выразаць мускулы, якія прымацоўваюць вустрыцу да верхняй і ніжняй сценкам ракавіны. У высокую шклянку пакласці сечанае лісце салаты-латука і 4 вустрыцы. Выціснуць на вустрыц некалькі кропель соку з цытрыны і прысыпаць молатым перцам. Дадаць сталовую лыжку соусу.
СОУС ДА ВУСТРЫЧНАГА КАКТЭЙЛЮ
(ангельская кухня)
У глыбокі посуд уліць шклянку соусу чылі, сок 1 цытрыны, некалькі кропель соусу "Табаско" і сталовую лыжку соусу форстэр. Дадаць гарбатную лыжку солі, салеры і хрэна па густу. Перамяшаць сумесь і астудзіць.
|