(ангельская кухня)
-6 буйных вустрыц (без ракавін),
-300 г вады,
-кружок цыбулі,
-6 зерняў духмянага перцу,
-дробка солі,
-1 г. лыжка цытрынавага соку,
-150 г густых слівак,
-50 г цёртага чэшырскага сыра,
-2 cm. лыжкі, паніровачных сухароў,
- 6- 8 тонкіх лустачак тоўстага бекону.
Старанна прамыць вустрыц, заліць вадой, дадаць цыбулю, духмяны перац, соль і цытрынавы сок. Паставіць рондаль на агонь, павольна давесці да кіпення і выключыць пліту. Накрыць вечкам і пакінуць на 5-7 хвілін. Затым вустрыц выняць, белую частку іх разрэзаць на 2-4 кавалачка, а ружовую пакінуць цэлай. Пакласці ў дробную гарачатрывалую пасудзіну, заліць сліўкамі з соллю і перцам. Пасыпаць сырам і сухарамі і паставіць на 15 хвілін у духоўку, разагрэтую да 180° С. Падсмажыць лустачкі бекону, пакуль не стануць хрумсткімі. Парэзаць і пакласці зверху на гатовую страву.
|