-1,2 кг мяса васьмінога
-1/2 шклянкі алею,
-3 зубчыка часныку,
-1/2 шклянкі сухога віна,
-10-12 памідораў,
-1 сталовая лыжка нарэзанай пятрушкі;
-соль,
-молаты чорны перац - па густу.
Мяса васьмінога памыць, злёгку адбіць малаточкам, нарэзаць на кавалкі, адварыць, дастаць шумоўкай і абсушыць. Пасаліць, паперчыць, скласці на патэльню з маслам, заліць віном і тушыць да поўнага яго выкіпання. Затым дадаць таматавае пюрэ ці працёртыя памідоры, уліць ваду і працягнуць тушэнне на ўмераным агні на працягу 2 гадзін. Перад падачай на стол заправіць часныком і пасыпаць зелянінай.
|