Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Спецыі і духмяныя травы

    ПРАВАНСКІЯ ТРАВЫ (HERBS DE PROVENCE)

    Гэта сумесь травы шырока распаўсюджана ў свеце. А прыйшла яна, як відаць з назвы, з Праванса, Францыя. Праванс, у прыватнасці, знакаміты сваімі лавандавымі палямі. Лаванда з'яўляецца не толькі важнай складальнай парфумерна-касметычнай прамысловасці, але і ўваходзіць у склад знакамітых Herbs de Provence. Духмяная сумесь сушонай травы мае амаль неабмежаванае выкарыстанне: птушка, мяса набываюць незвычайны водар, салатныя запраўкі, салаты, марынады, хлеба, рыбныя стравы - усё добра з гэтай травой.

     

    -1 ст.л. сушонага цім’яна (чабор/thyme)

    -1 ст.л. сушонага размарына (іголачкі парэзаць) (rosemary)

    -1 ст.л. сушонага летняга чабора (savory)

    -1 ст.л. сушонага маярану (marjoram)

    -1 ст.л. сушонага базіліка (basil)

    -½ ст.л. сушонага арэгано (oregano)

    -½ ст.л. насення фенхеля (fennel)

    -½ ст.л. сушоных кветак лаванды (lavender) (не абавязкова, але лаванда традыцыйна ўваходзіць у гэту сумесь)

     

    Змяшаць усю траву. Захоўваць у шчыльна зачыненым кантэйнеры.

    Катэгорыя: Спецыі і духмяныя травы | Дабавіў: wawkalaki (02.07.2014)
    Праглядаў: 142 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar