
-кроп - 1 кг
-соль - 200 г
Свежы малады кроп перабраць, прамыць, не падсушваючы, разрэзаць на кавалачкі даўжынёй 0,5-1 см. На дно слоікаў насыпаць пласт солі, укладваць кроп, перасыпаючы соллю і ўтрамбоўваючы. Напоўненыя слоікі прычыніць поліэтыленавай плёнкай ці пергаментнай паперай, вытрымаць пры пакаёвай тэмпературы 2 дні. Затым слоікі дапоўніць падсоленым кропам, насыпаць зверху соль, закаркаваць поліэтыленавымі вечкамі. Захоўваць у сухім, прахалодным і цёмным месцы. Аналагічным спосабам можна нарыхтаваць празапас зеляніну пятрушкі.
|