Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Спецыі і духмяныя травы

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 120
    Паказана матэрыялаў: 101-120
    Старонкі: « 1 2 3

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    МІНЬЁНЕТ (MIGNONETTE) – даўно у Францыі так звалі маленькі мяшочак з тканіны, яго напаўнялі гарошынкамі перцу і гваздзічкі і ўжывалі для араматызацыі супоў і рагу.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 152 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    МЕСКЛЕН (MESCLUN) - гатовая салатная сумесь са свежай маладой зеляніны, на Захадзе часта прадаецца ў пакаваннях у вялікіх супермаркетах ці спецыялізаваных крамах;

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 157 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    МАТЫНЬЁН (MATIGNON) - прынятая ў французскай кухні сумесь нарэзаных кубікамі вяндліны ці бекону (1 частка), морквы (2 часткі), цыбулі (1 частка), салеры (1 частка) і цыбулі-парэя (1 частка); часам дадаюць грыбы (1 частка). Матыньён, гэтак жа як і мірпуа, звычайна выкарыстоўваюць як запраўку да соусаў, булёнаў і рагу.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 197 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    МАСАЛА (MASALA) - агульная назва любой індыйскай рэзкай сумесі; так можа звацца і самая простая сумесь з 2-3 кампанентаў (напрыклад, кардамону, каляндры і мушкатавых кветак), і складаная сумесь "гарам-масала", у якую ўваходзіць да 12 спецый.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 184 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    ЛУМІ (LOOMI) - папулярная на Блізкім Усходзе (Ірак, Турцыя) прыправа з пладоў лайма, адвараных у салёнай вадзе, а затым завяленых на сонцы.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 129 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    ЛА-ХАМА (LA HA'MA) - арабская рэзкая сумесь, яна часцей за ўсё асацыюецца з Марока (асабліва з горадам Танжэр) і выкарыстоўваецца ў супах і рагу. У яе склад звычайна ўваходзяць: чорны перац, карыца, імбір, мушкатавы арэх і куркума.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 157 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    КАЛОМБО (COLOMBO) - распаўсюджаная ў кухні Карыбскіх выспаў парашковая рэзкая сумесь з каляндры, перцу чылі, карыцы, мушкатавага арэха, шафрана і часныку. З ёй звычайна рыхтуюць рагу Colombo

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 129 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Ёсць мноства варыянтаў гэтай сумесі рэзкіх затавак. 20-30% любой сумесі кэры складае куркума.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 124 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    ЗАХТАР (ZAHTAR) - іярданская сумесь здробненага кунжутнага семені, парашка сумаха і цім’яна.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 130 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    ДУККА (DUKKA) - распаўсюджаная ў егіпецкай кухні сумесь спецый, куды ўваходзяць смажаныя арэхі і насенне (іх камбінацыю кожны раз вызначае сам кухар).

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 122 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    ГРЭІЁЛАТА (GREMOLATA) - італьянская рэзкая сумесь з сечанай пятрушкі, часныку і цытрынавай цэдры, яе дадаюць у рагу ў самым канцы падрыхтоўкі для надання страве вастрыні і пікантнасці.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 117 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    ГОМА-СІЁ (GOMA-SHIO, ДОТА SI О) - японская прыправа, сумесь марской солі і падсмажанага кунжутнага семені "гома".

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 134 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    ГАРАМ-МАСАЛА (GARAM MASALA) (ад інд. дагат - "цёплы, гарачы" + masala - "рэзкая сумесь") - сумесь падсмажаных і тоўчаных рэзкіх спецый, распаўсюджаная ў кухні халодных раёнаў Паўночнай Індыі.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 128 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    ГАЛАТ-ДАГГА (GALAT DAG ДА) - туніская рэзкая сумесь, якая спалучае вострыя тоны перцу і райскага зерня з рэзкімі салодкімі танамі карыцы, мушкатавага арэха і гваздзічкі.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 120 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    ВІНДАЛУ (VINDALOO) - распаўсюджаная ў цэнтральных і паўднёва-заходніх раёнах Індыі складаная пякучая сумесь абсмажаных вострых спецый;

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 125 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    БУМБУ (BUMBU) - агульная назва інданэзійскіх сумесяў здробненых свежых спецый і прыгатаваных з іх рэзкіх паст, кампазіцыя сумесяў падбіраецца адмыслова да пэўнай стравы.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 113 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    БУКЕТ ГАРНІ (BOUQUET GARNI) - класічная французская сумесь рэзкай травы, якую кладуць у стравы падчас падрыхтоўкі. У малы букет гарні уваходзяць: лаўровы ліст,

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 140 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    БЕРБЕРУ - класічная эфіёпская рэзкая (вельмі вострая) сумесь, у яе склад уваходзяць часнык, чырвоны пякучы перац, кардамон, каляндра, шамбала і інш.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 117 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    БАХАРАТ (BAHARAT) - пякучая духмяная сумесь рэзкіх затавак і спецый, выкарыстоўваемая ў шматлікіх краінах Персідскага заліва і Паўночнай Афрыкі (Лівіі, Тунісе, Сірыі, Алжыры, Марока, Ліване, Іярданіі і Палестыне) як прыправа да мяса і гародніны.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 127 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Апроч паляпшэння смакавых якасцяў прыгатаваных з дапамогай духмяных спецый страў, яны яшчэ і дабратворна ўплываюць на ўвесь арганізм. Вось некаторыя звесткі пра іх.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 153 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    1-50 51-100 101-120