Статыстыка |
Анлайн усяго: 1 Гасцей: 1 Карыстальнікаў: 0 |
|
Ў катэгорыі матэрыялаў: 120 Паказана матэрыялаў: 101-120 |
Старонкі: « 1 2 3 |
Сартаваць па:
Даце ·
Назову ·
Рэйтынгу ·
Каментарам ·
Праглядам
МІНЬЁНЕТ (MIGNONETTE) – даўно у Францыі так звалі маленькі мяшочак з тканіны, яго напаўнялі гарошынкамі перцу і гваздзічкі і ўжывалі для араматызацыі супоў і рагу. |
МЕСКЛЕН (MESCLUN) - гатовая салатная сумесь са свежай маладой зеляніны, на Захадзе часта прадаецца ў пакаваннях у вялікіх супермаркетах ці спецыялізаваных крамах; |
МАТЫНЬЁН (MATIGNON) - прынятая ў французскай кухні сумесь нарэзаных кубікамі вяндліны ці бекону (1 частка), морквы (2 часткі), цыбулі (1 частка), салеры (1 частка) і цыбулі-парэя (1 частка); часам дадаюць грыбы (1 частка). Матыньён, гэтак жа як і мірпуа, звычайна выкарыстоўваюць як запраўку да соусаў, булёнаў і рагу. |
МАСАЛА (MASALA) - агульная назва любой індыйскай рэзкай сумесі; так можа звацца і самая простая сумесь з 2-3 кампанентаў (напрыклад, кардамону, каляндры і мушкатавых кветак), і складаная сумесь "гарам-масала", у якую ўваходзіць да 12 спецый. |
ЛУМІ (LOOMI) - папулярная на Блізкім Усходзе (Ірак, Турцыя) прыправа з пладоў лайма, адвараных у салёнай вадзе, а затым завяленых на сонцы. |
ЛА-ХАМА (LA HA'MA) - арабская рэзкая сумесь, яна часцей за ўсё асацыюецца з Марока (асабліва з горадам Танжэр) і выкарыстоўваецца ў супах і рагу. У яе склад звычайна ўваходзяць: чорны перац, карыца, імбір, мушкатавы арэх і куркума. |
КАЛОМБО (COLOMBO) - распаўсюджаная ў кухні Карыбскіх выспаў парашковая рэзкая сумесь з каляндры, перцу чылі, карыцы, мушкатавага арэха, шафрана і часныку. З ёй звычайна рыхтуюць рагу Colombo |
Ёсць мноства варыянтаў гэтай сумесі рэзкіх затавак. 20-30% любой сумесі кэры складае куркума. |
ЗАХТАР (ZAHTAR) - іярданская сумесь здробненага кунжутнага семені, парашка сумаха і цім’яна. |
ДУККА (DUKKA) - распаўсюджаная ў егіпецкай кухні сумесь спецый, куды ўваходзяць смажаныя арэхі і насенне (іх камбінацыю кожны раз вызначае сам кухар). |
ГРЭІЁЛАТА (GREMOLATA) - італьянская рэзкая сумесь з сечанай пятрушкі, часныку і цытрынавай цэдры, яе дадаюць у рагу ў самым канцы падрыхтоўкі для надання страве вастрыні і пікантнасці. |
ГОМА-СІЁ (GOMA-SHIO, ДОТА SI О) - японская прыправа, сумесь марской солі і падсмажанага кунжутнага семені "гома". |
ГАРАМ-МАСАЛА (GARAM MASALA) (ад інд. дагат - "цёплы, гарачы" + masala - "рэзкая сумесь") - сумесь падсмажаных і тоўчаных рэзкіх спецый, распаўсюджаная ў кухні халодных раёнаў Паўночнай Індыі. |
ГАЛАТ-ДАГГА (GALAT DAG ДА) - туніская рэзкая сумесь, якая спалучае вострыя тоны перцу і райскага зерня з рэзкімі салодкімі танамі карыцы, мушкатавага арэха і гваздзічкі. |
ВІНДАЛУ (VINDALOO) - распаўсюджаная ў цэнтральных і паўднёва-заходніх раёнах Індыі складаная пякучая сумесь абсмажаных вострых спецый; |
БУМБУ (BUMBU) - агульная назва інданэзійскіх сумесяў здробненых свежых спецый і прыгатаваных з іх рэзкіх паст, кампазіцыя сумесяў падбіраецца адмыслова да пэўнай стравы. |
БУКЕТ ГАРНІ (BOUQUET GARNI) - класічная французская сумесь рэзкай травы, якую кладуць у стравы падчас падрыхтоўкі. У малы букет гарні уваходзяць: лаўровы ліст, |
БЕРБЕРУ - класічная эфіёпская рэзкая (вельмі вострая) сумесь, у яе склад уваходзяць часнык, чырвоны пякучы перац, кардамон, каляндра, шамбала і інш. |
БАХАРАТ (BAHARAT) - пякучая духмяная сумесь рэзкіх затавак і спецый, выкарыстоўваемая ў шматлікіх краінах Персідскага заліва і Паўночнай Афрыкі (Лівіі, Тунісе, Сірыі, Алжыры, Марока, Ліване, Іярданіі і Палестыне) як прыправа да мяса і гародніны. |
Апроч паляпшэння смакавых якасцяў прыгатаваных з дапамогай духмяных спецый страў, яны яшчэ і дабратворна ўплываюць на ўвесь арганізм. Вось некаторыя звесткі пра іх. |
|