Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Спецыі і духмяныя травы

    КАРЫ (КЭРЫ).

     

    Ёсць мноства варыянтаў гэтай сумесі рэзкіх затавак. 20-30% любой сумесі кэры складае куркума. Тэарэтычна ў гэту сумесь абавязкова павінны ўваходзіць або ліст расліны кэры, або фенугрэк. Таксама ў сумесь кэры могуць уваходзіць імбір, каляндра, перац (чорны, белы, чырвоны, кайенскі ці ямайскі - які менавіта перац, залежыць ад варыянту сумесі), карыца, гваздзіка, кмен, мушкатавы арэх ці мушкатавыя кветкі. Радзей сустракаецца мята, часнык у парашку, базілік. Наогул, звычайна ў склад кэры уваходзяць парадку 10 інгрэдыентаў, але можа ўваходзіць да 25-ці. Для прамысловай вытворчасці выпрацаваны вызначаныя стандарты, якія складаюцца з 10-15 рэзкіх затавак.

    Лісце кары (кары пацці ці мітха нім)

    Свежае лісце дрэва кары (Murraya koenigri), якое расце ў Паўднёва-заходняй Азіі, ўжываюць галоўным чынам для араматызацыі і для надання своеасаблівага густу гароднінным кары (тушанай гародніне) і супам. Сухое лісце лягчэй дастаць, чым свежае, але яно меней духмянае.

    Катэгорыя: Спецыі і духмяныя травы | Дабавіў: wawkalaki (29.06.2014)
    Праглядаў: 257 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar