Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Спецыі і духмяныя травы

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 120
    Паказана матэрыялаў: 51-100
    Старонкі: « 1 2 3 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Усё змяшаць. Ўсё пададзена ў грамах, чырвоны перац ў штуках.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 97 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.06.2014 | Комментарии (0)

    Змяшайце ўсе заправы і захоўвайце ў шчыльна зачыненым слоіку. Для мяса на грылі:

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 125 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.06.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы рэжуць на пласцінкі таўшчынёй 0,5 см і правяльваюць на сонцы, затым дасушваюць на пліце ці ў печы. Сухія грыбы размолваюць у кавамолцы ці млыну для перцу, пераціраюць у металічнай ступцы.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 132 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.06.2014 | Комментарии (0)

    Гатовыя сумесі "букет гарні" шырока выкарыстоўваюцца ў французскай, галандскай, дацкай, швецкай, бельгійскай кухнях. Яны даюць магчымасць разнастаіць адну і тую ж аснову супоў (мясных, грыбных, гароднінных).

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 144 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.06.2014 | Комментарии (0)

    Усё змяшаць

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 148 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.06.2014 | Комментарии (0)

    Вобласць ужывання - гл. рэцэпт "Балонская сумесь"

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 128 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.06.2014 | Комментарии (0)

    Усе кампаненты бяруць для парашка ў роўных частках.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 242 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.06.2014 | Комментарии (0)

    Папулярная сумесь рэзкіх затавак. Утрымоўвае карняплоды, зеляніну, павараную соль, некаторыя рэзкія затаўкі (у розных відах "Вегеты" рэзкія затаўкі розныя) і 30% глутамата натрыю.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 138 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.06.2014 | Комментарии (0)

    У вышэйпрыведзеных рэцэптах падрыхтоўкі букетаў колькасць розных рэзкіх затавак дадзена з разліку на 3 мяшочка, з якіх кожны можа ўжывацца для араматызацыі каля 2 л вадкасці.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 139 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.06.2014 | Комментарии (0)

    Рэзкія затаўкі большай часткай з'яўляюцца і лекавымі раслінамі і могуць без шкоды ўжывацца ў ежу.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 187 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.06.2014 | Комментарии (0)

    У вышэйпрыведзеных рэцэптах падрыхтоўкі букетаў колькасць розных рэзкіх затавак дадзена з разліку на 3 мяшочка, з якіх кожны можа ўжывацца для араматызацыі каля 2 л вадкасці.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 142 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.06.2014 | Комментарии (0)

    Выдатак рэзкіх затавак ва ўсіх варыянтах не павінен перавышаць 7 - 8 грам свежага лісця ці суквеццяў на 1 літровы слоік. Перад закладкай зеляніну старанна мыюць і наразаюць кавалачкамі даўжынёй 4 - 6 см.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 149 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.06.2014 | Комментарии (0)

    У вышэйпрыведзеных рэцэптах падрыхтоўкі букетаў колькасць розных рэзкіх затавак дадзена з разліку на 3 мяшочка, з якіх кожны можа ўжывацца для араматызацыі каля 2 л вадкасці.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 177 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.06.2014 | Комментарии (0)

    У вышэйпрыведзеных рэцэптах падрыхтоўкі букетаў колькасць розных рэзкіх затавак дадзена з разліку на 3 мяшочка, з якіх кожны можа ўжывацца для араматызацыі каля 2 л вадкасці.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 166 | Добавил: wawkalaki | Дата: 30.06.2014 | Комментарии (0)

    У вышэйпрыведзеных рэцэптах падрыхтоўкі букетаў колькасць розных рэзкіх затавак дадзена з разліку на 3 мяшочка, з якіх кожны можа ўжывацца для араматызацыі каля 2 л вадкасці.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 148 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    У вышэйпрыведзеных рэцэптах падрыхтоўкі букетаў колькасць розных рэзкіх затавак дадзена з разліку на 3 мяшочка, з якіх кожны можа ўжывацца для араматызацыі каля 2 л вадкасці.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 126 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Для страў са свініны ў букет кладуць чвэрць гарбатнай лыжкі шалвеі. У кожны мяшочак з гатовай сумессю дадаюць па адной гваздзічцы.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 191 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    У вышэйпрыведзеных рэцэптах падрыхтоўкі букетаў колькасць розных рэзкіх затавак дадзена з разліку на 3 мяшочка, з якіх кожны можа ўжывацца для араматызацыі каля 2 л вадкасці.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 181 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    У ніжэйпрыведзеных рэцэптах падрыхтоўкі букетаў колькасць розных рэзкіх затавак дадзена з разліку на 3 мяшочка, з якіх кожны можа ўжывацца для араматызацыі каля 2 л вадкасці.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 113 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    У ніжэйпрыведзеных рэцэптах падрыхтоўкі букетаў колькасць розных рэзкіх затавак дадзена з разліку на 3 мяшочка, з якіх кожны можа ўжывацца для араматызацыі каля 2 л вадкасці.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 114 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    У ніжэйпрыведзеных рэцэптах падрыхтоўкі букетаў колькасць розных рэзкіх затавак дадзена з разліку на 3 мяшочка, з якіх кожны можа ўжывацца для араматызацыі каля 2 л вадкасці.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 155 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Нацыянальныя склады "букетаў гарні" са свежых ці сухіх цэлых (не здробненых) рэзкіх затавак вельмі папулярныя.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 129 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Сусветнай вядомасцю карыстаецца французская сумесь `Букет Гарні`. Яна складаецца са свежых ці сухіх (не молатых) рэзкіх затавак, якія апускаюць у суп на нітачцы ў адмысловым марлевым мяшочку.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 110 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Усё змяшаць.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 112 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Гэта сумесь, гэтак жа як франкфурцкая і гамбургская, выкарыстоўваецца для падрыхтоўкі соусаў на мясным булёне,

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 175 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Насенне рэзкай травы расцерці на адмысловым камені і змяшаць з молатым сухім перцам і соллю.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 117 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Ўсе кампаненты змяшаць.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 211 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Усё змяшаць

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 151 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    (са свежай рэзкай травы) Усё змяшаць

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 128 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    ХМЕЛІ-СУНЕЛІ - грузінская сумесь сушоных рэзкіх затавак. Існуюць скарочаны і поўны склады.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 194 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    ХАРЫСА (HARISSA) - паўночнаафрыканская рэзкая сумесь з таўчонага перцу чылі, куміну, часныку і каляндры, яе разводзяць у аліўкавым алеі да густой пасты і

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 180 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    ФІН-ЭРБ, ці ТОНКАЯ ТРАВА {FINES HERBES) - шырока распаўсюджаная ў класічнай французскай кухні сумесь свежай дробна сечанай травы. Традыцыйны варыянт уключае: эстрагон, пятрушку, кервель і шніт-цыбулю, часам у яе дадаюць чорнагалоўнік, чабор і жэруху.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 135 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    УСЯНМЯНЬ (WUXIANGMAIN) - кітайская рэзкая сумесь. У яе ў роўных частках уваходзяць, па адной з версій, карыца, кроп, салодкавы корань, гваздзіка і бадзян (зорчаты аніс),

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 109 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Гэтую сумесь выкарыстоўваюць для падрыхтоўкі адпаведных соусаў, у якія дадаюць мясны булён, муку, соль, цукар, віно ці вінны воцат.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 102 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    ТРАВА ПРАВАНСА (HERBES DE PROVENCE) - якая ўвайшла ў сусветную кулінарыю паўднёва-французская сумесь сухой травы.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 156 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    ТАРХАНА (TARHANA) - турэцкая высушаная сумесь з мукі, ёгурта, памідораў, чырвонага перцу, цыбулі, солі і дрожджаў, яе расціраюць, прасейваюць і ферментуюць на працягу 10 дзён у сухім прахалодным месцы.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 109 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    Гэта парашок з размеленых сухіх ягад расліны сумах, паху амаль няма, цёмна- ці светлабарвовага колеру. Кіслы, вяжучы, але не рэзкі густ.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 191 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    СІТЫМІ-ТАГАРАСІ (SHICHIMI TOGARASHI) - японcкая рэзкая прыправа, утрымліваючая сем кампанентаў: шматкі чырвонага пякучага перцу "тагарасі",

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 143 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    СІЯМСКАЯ ЦІ ТАЙСКАЯ СУМЕСЬ (THAI POWDER) - адна з найболей вядомых слабапякучых сумесяў, метады яе падрыхтоўкі ўзніклі і развіваліся ў Тайландзе, Камбоджы, Бірме і іншых краінах Індакітая.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 122 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    СЕРЭХ (SEREH) - адна з інданэзійскіх назваў парашковай прыправы з высушанага цытрынавага сорга.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 128 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    САШЭ (SACHET) - у кулінарыі так завуць мяшочак з духмянай травой і спецыямі, змяшчаемымі на некаторы час у суп ці булён для араматызацыі.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 151 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    САМБАР-ПОДЗІ, ці САМБАРСКІ ПАРАШОК (SAMBAAR PODI) - папулярная ў Паўднёвай Індыі рэзкая сумесь на аснове сачавіцы; яе абсмажваюць на сухой патэльні,

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 129 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    САЛАМУР (SALANTUR) - складаная рэзкая сумесь, выкарыстоўваемая для апрацоўкі мяса ў Балканскіх краінах і Малдавіі.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 138 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    РАС-ЭЛЬ-ХАНУТ (RAS EL KANOUT) - складаная сумесь спецый, шырока выкарыстоўваемая ў арабскай і паўночнаафрыканскай кухнях (Марока, Алжыр і Туніс) пры падрыхтоўцы супоў і рагу.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 158 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    ПІЦАЙЁЛА (PIZZAIOLA) - класічная неапалітанская рэзкая сумесь з часныку, пятрушкі і мацярдушкі,

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 148 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    ПІКО-ДЭ-ГАЛО (PICO DE GALLO) (ісп. "пеўневая дзюба") - вельмі пякучая вострая мексіканская прыправа з сечаных апельсінаў,

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 110 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    ПЕРСІЙЯД (PERSILLADE) (ад франц. persil - "пятрушка") - французская сумесь з сечанай пятрушкі і часныку, звычайна яе дадаюць у самым канцы падрыхтоўкі.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 122 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    ПАНЧ-ПХОРАН (PANCH PKORON) (даслоўна: "пяць семян") - класічная бенгальская рэзкая сумесь з роўных частак куміна, фенхеля, шамбалы, насення чорнай гарчыцы і нігелы.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 152 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    ОФФАК (OFFAK) - туніская рэзкая сумесь, ёю "ўніверсальна" абмешваюць амаль усе стравы. Звычайна складаецца з молатага насення каляндры, куміна, зялёнага аніса, карыцы, бутонаў ружы і цёртага кораня куркумы.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 212 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    НІЁІ (M'OI) - распаўсюджаная на Гаваях найпростая сталовая прыправа з настаянага на вадзе перцу чылі з невялікім дадаткам солі.

    Спецыі і духмяныя травы | Просмотров: 126 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.06.2014 | Комментарии (0)

    1-50 51-100 101-120