Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Спецыі і духмяныя травы

    РАС-ЭЛЬ-ХАНУТ

    РАС-ЭЛЬ-ХАНУТ (RAS EL KANOUT) - складаная сумесь спецый, шырока выкарыстоўваемая ў арабскай і паўночнаафрыканскай кухнях (Марока, Алжыр і Туніс) пры падрыхтоўцы супоў і рагу. У яе класічны варыянт уваходзяць: імбір, аніс, карыца, гваздзіка, чорны перац, перац-кубеба, кумін, каляндра, кардамон, сушоныя бутоны лаванды ці ружы, насенне нігелы, мушкатавы арэх, мушкатавыя кветкі, дуброўка, корань куркумы і часам папрыка. Часта ўключаюць і іншыя рэзкія затаўкі, напрыклад, індыйскі доўгі перац, а ў самыя экзатычныя варыянты - нават такі вядомы афрадзізіяк, як шпанская мушка. Назва "рос-эль-ханут" даслоўна з арабскага азначае "гаспадар крамы" - сапраўды, кожны гаспадар гандлёвай крамы усходнімі рэзкімі затаўкамі і рэзкімі сумесямі, складае сумесь па-свойму - у яе могуць уваходзіць да 50 розных інгрэдыентаў. Ёю запраўляюць магрыбскі кускус, а таксама стравы з мяса ці рыбы, прыгатаваныя на гліняным агмені-таджыне.

    Катэгорыя: Спецыі і духмяныя травы | Дабавіў: wawkalaki (29.06.2014)
    Праглядаў: 292 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar