Сусветнай вядомасцю карыстаецца французская сумесь `Букет Гарні`. Яна складаецца са свежых ці сухіх (не молатых) рэзкіх затавак, якія апускаюць у суп на нітачцы ў адмысловым марлевым мяшочку. Прарабляюць гэта за пяць хвілін да гатовасці супу, а перад падачай на стол мяшочак вымаюць. Кроп - абавязковая складовая частка `Букета гарні`. "Букеты гарні" - вельмі адрозныя па складу, што дае магчымасць значна разнастаіць адну і тую ж аснову супоў, напрыклад мясных, гароднінных, грыбных. Парашкападобныя "букеты гарні" прызначаны для працяглага захоўвання, на зіму. Ужываюць іх так: па 1 г. лыжцы сумесі кладуць на рондаль супу (у разліку на 4 порцыі) непасрэдна за 2-3 хвіліны да гатовасці, прычым адначасова ў суп уносяць каля 1 г. лыжкі здробненага свежага часныку, затым здымаюць з агню і даюць супу пастаяць 3-4 хвіліны для настойвання. Ніжэй прыведзены склады трох парашкоў "букетаў гарні" для розных мясных супаў і супаў з сырам. У ніжэйпрыведзеных рэцэптах падрыхтоўкі букетаў колькасць розных рэзкіх затавак дадзена з разліку на 3 мяшочка, з якіх кожны можа ўжывацца для араматызацыі каля 2 л вадкасці.
|