Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Спецыі і духмяныя травы

    БУКЕТ ГАРНІ

    Сусветнай вядомасцю карыстаецца французская сумесь `Букет Гарні`. Яна складаецца са свежых ці сухіх (не молатых) рэзкіх затавак, якія апускаюць у суп на нітачцы ў адмысловым марлевым мяшочку. Прарабляюць гэта за пяць хвілін да гатовасці супу, а перад падачай на стол мяшочак вымаюць. Кроп - абавязковая складовая частка `Букета гарні`. "Букеты гарні" - вельмі адрозныя па складу, што дае магчымасць значна разнастаіць адну і тую ж аснову супоў, напрыклад мясных, гароднінных, грыбных. Парашкападобныя "букеты гарні" прызначаны для працяглага захоўвання, на зіму. Ужываюць іх так: па 1 г. лыжцы сумесі кладуць на рондаль супу (у разліку на 4 порцыі) непасрэдна за 2-3 хвіліны да гатовасці, прычым адначасова ў суп уносяць каля 1 г. лыжкі здробненага свежага часныку, затым здымаюць з агню і даюць супу пастаяць 3-4 хвіліны для настойвання. Ніжэй прыведзены склады трох парашкоў "букетаў гарні" для розных мясных супаў і супаў з сырам. У ніжэйпрыведзеных рэцэптах падрыхтоўкі букетаў колькасць розных рэзкіх затавак дадзена з разліку на 3 мяшочка, з якіх кожны можа ўжывацца для араматызацыі каля 2 л вадкасці.

    Катэгорыя: Спецыі і духмяныя травы | Дабавіў: wawkalaki (29.06.2014)
    Праглядаў: 287 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar