Рэцэптура дадзена з разліку на 1 кг гародніны.
1 варыянт
-маяран садовы -11 грам
-базілік - 10,5 -// -
-лаўровы ліст - 0,6 -// -
2 варыянт
-чабор садовы - 9 грам
-базілік - 10,5 -// -
-любіста - 1,5 -// -
-лаўровы ліст - 0,6 -// -
3 варыянт
-ісоп - 9 грам
-базілік - 12 -// -
-эстрагон - 1,5 -//-
-лаўровы ліст - 0,6 -//-
4 варыянт
-чабор садовы - 8 грам
-базілік - 10 -//-
-эстрагон - 2,5 -//-
-лаўровы ліст - 0,6 -//-
Акрамя пералічаных рэзкіх затавак абавязкова выкарыстоўваюцца:
-пятрушка (свежая зеляніна і карняплод здробнены) - 1 галінка
-салера (маладыя тоўстыя зялёныя хвосцікі, мясістае свежае лісце) - 1 -//-
-кроп (маладыя свежыя сцеблы з лісцем у перыяд малочнай спеласці) - 2-3 -//-
-часнык (выспеўшыя, сухія цыбуліны) - 2-3 долькі
-хрэн - 2-3см кораня ці 1 ліст
У вышэйпрыведзеных рэцэптах падрыхтоўкі букетаў колькасць розных рэзкіх затавак дадзена з разліку на 3 мяшочка, з якіх кожны можа ўжывацца для араматызацыі каля 2 л вадкасці.
|