для груш:
1 варыянт - меліса цытрынавая,
2 варыянт - базілік,
3 варыянт - кацямятка цытрынавая;
для сліў:
1 варыянт - меліса цытрынавая,
2 варыянт - чабор садовы,
для чарэшань, вішань, агрэста:
1 варыянт - базілік,
2 варыянт - меліса цытрынавая,
3 варыянт - кацямятка цытрынавая.
Выдатак рэзкіх затавак ва ўсіх варыянтах не павінен перавышаць 7 - 8 грам свежага лісця ці суквеццяў на 1 літровы слоік. Перад закладкай зеляніну старанна мыюць і наразаюць кавалачкамі даўжынёй 4 - 6 см. Пры араматызацыі ўзвараў і сокаў мэтазгодна рыхтаваць іх спосабам гарачага залівання, пры араматызацыі жэле, джэмаў, варэння - апускаць пучок падрыхтаваных галінак у кіпячы прадукт за 5 - 7 хвілін да гатовасці. Пасля астывання галінкі рэзкіх затавак асцярожна выняць. У вышэйпрыведзеных рэцэптах падрыхтоўкі букетаў колькасць розных рэзкіх затавак дадзена з разліку на 3 мяшочка, з якіх кожны можа ўжывацца для араматызацыі каля 2 л вадкасці.
|