1. Колькасць рэзкіх затавак, неабходных для перасыпання 2 кг рыбы:
кілька, салака, селядзец:
-каляндра - 0,75 грама
-лаўровы ліст - 2,2 -//-
-гваздзіка -1,5 -//-
-імбір - 0,7 -//-
-карыца - 1,5 -//-
-мушкатавы арэх - 0,7 -//-
-перац духмяны - 3,8 -//-
-перац чорны - 2,2 -//-
-цукар - 8,9 -//-
-соль - 190 -//-
хамса, цюлька:
-аніс -1,5 грама
-каляндра - 3 -//-
-лаўровы ліст - 0,4 -//-
-кмен - 2 -//-
-гваздзіка - 0,25 -//-
-карыца - 0,25 -// -
-перац духмяны -1 -//-
-перац чорны - 2,5 -//-
-цукар -16 -//-
-соль -190 -//-
тунец, рапушка:
-каляндра - 2 грама
-лаўровы ліст - 3 -//-
-хмель ( шышкі ) - 2-//-
-гваздзіка - 2 -//-
-імбір -1 -//-
-карыца - 2 -//-
-мушкатавы арэх -1 -//-
-перац духмяны - 7 -//-
-перац чорны - 3 -//-
-цукар - 6 -//-
-соль - 200 -//-
2. Колькасць рэзкіх затавак на 1 літр, неабходных для залівання 5 кг рыбы:
-імбір - 1 грам
-гваздзічка - 2 -//-
-перац духмяны - 4 -//-
-перац чорны - 2 -//-
-цукар - 30 -//-
-соль - 210 -//-
У вышэйпрыведзеных рэцэптах падрыхтоўкі букетаў колькасць розных рэзкіх затавак дадзена з разліку на 3 мяшочка, з якіх кожны можа ўжывацца для араматызацыі каля 2 л вадкасці.
|