СІЯМСКАЯ ЦІ ТАЙСКАЯ СУМЕСЬ (THAI POWDER) - адна з найболей вядомых слабапякучых сумесяў, метады яе падрыхтоўкі ўзніклі і развіваліся ў Тайландзе, Камбоджы, Бірме і іншых краінах Індакітая. У склад сіямскай сумесі ўваходзяць 10 рэзкіх затавак: асноўная – абсмажаная ў алеі цыбуля-шалот (яе ўтрыманне перавышае па вазе астатнія ў 10 разоў), а таксама часнык (парашок), фенхель, аніс, бадзян, куркума, мушкатавы арэх, чорны і чырвоны перац, пятрушка (лісце ці насенне, сцёртыя ў парашок) і кардамон. Сіямская сумесь валодае прыемным своеасаблівым водарам і лепш за ўсё выяўляе свой водар у стравах з рысу, яса і бульбы; часта яе дадаюць у цеста.
|