Гэта парашок з размеленых сухіх ягад расліны сумах, паху амаль няма, цёмна- ці светлабарвовага колеру. Кіслы, вяжучы, але не рэзкі густ. Шырока выкарыстоўваецца ў сярэднеазіяцкай, арабскай кухні, практычна замяняючы цытрыну, да таго ж надаючы ежы вішнёва-чырвоны колер. Сумах кладуць у стравы з рыбы і птушкі, у марынады, салаты, кебабы, стравы з бабовых. У Турцыі і Іране молатым сумахам звычайна пасыпаюць рыс. Сумах з дробна нарэзаным рысам - папулярная азіяцкая закуска. У Ліване, Сірыі і Егіпце вельмі густы адвар ягад сумаху дадаецца ў мясныя і агароднінныя стравы. Соус з ёгурта з сумахам часта падаюць да кебабаў.
|