Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 3
    Гасцей: 3
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Спецыі і духмяныя травы

    ГАРАМ-МАСАЛА

    ГАРАМ-МАСАЛА (GARAM MASALA) (ад інд. дагат - "цёплы, гарачы" + masala - "рэзкая сумесь") - сумесь падсмажаных і тоўчаных рэзкіх спецый, распаўсюджаная ў кухні халодных раёнаў Паўночнай Індыі. Гарам-масала можа ўтрымоўваць практычна ўсе індыйскія спецыі, аднак звычайна ў яе ўваходзяць да 12 інгрэдыентаў: кумін, насенне каляндры, чорны і духмяны перац, індыйскі лаўровы ліст (гэтыя рэзкія затаўкі ствараюць аснову густу), а таксама ў невялікіх колькасцях - карыца, гваздзіка, мушкатавы арэх і кардамон. У больш сучасныя версіі ўключаюць таксама востры чырвоны перац чылі, фенхель, шафран і мушкатавыя кветкі. Усе кампаненты гарам-масалы абавязкова перамолваюцца разам, прычым такую сумесь заўсёды складае сам кухар непасрэдна перад падрыхтоўкай стравы, таму ў гатовым выглядзе яе нельга купіць у краме. Гарам-масалу індыйскія кухары звычайна дадаюць у самым канцы падрыхтоўкі ці ж проста пасыпаюць гэтай сумессю страву перад самай падачай. Акрамя таго, гарам-масалу практычна заўсёды дадаюць у вадкае цеста, у якім абсмажваюць кавалачкі гародніны ці садавіны.

    Катэгорыя: Спецыі і духмяныя травы | Дабавіў: wawkalaki (29.06.2014)
    Праглядаў: 285 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar