Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Спецыі і духмяныя травы

    ЗАХТАР

     

    ЗАХТАР (ZAHTAR) - іярданская сумесь здробненага кунжутнага семені, парашка сумаха і цім’яна. Захтарам часцей за ўсё пасыпаюць бараніну перад смажаннем на вуглях, запраўляюць гародніну, а часам проста змешваюць з аліўкавым маслам і нашмароўваюць на хлеб ці аладку піту. Заправа распаўсюджана таксама ў Турцыі, Сірыі, Ізраілі і ў Паўночнай Афрыцы.

    Слоўнік "Larouse Gastronomique" раіць для яе падрыхтоўкі размалоць і змяшаць:

    - 125 г белага перцу,

    -10 г гваздзічкі,

    -30 г сушонага імбірнага кораня,

    -35 г мушкатавага арэха.

    Гэта рэзкая сумесь, якая нарадзілася ў мудрагелістую эпоху барока, прадаецца ў французскіх крамах, аднак сапраўдныя гурманы аддаюць перавагу рыхтаваць яе самастойна. Такой сумессю запраўляюць гароднінныя і мясныя супы і стравы, якія падвяргаюцца працяглай цеплавой апрацоўцы.

    Катэгорыя: Спецыі і духмяныя травы | Дабавіў: wawkalaki (29.06.2014)
    Праглядаў: 259 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar