-500 г лісця трыпутніка,
-1/2 шкл. малака,
-30 г сметанкавага масла,
-4 ст. л. манных круп,
-1 яйка,
-алей для смажання,
-паніровачныя сухары,
-соль - па густу.
Лісце трыпутніка прамыць, пасекчы, тушыць з малаком і маслам 10 хвілін, затым тонкім струменьчыкам, бесперапынна памешваючы, каб не ўтварылася камякоў, усыпаць манку, варыць яшчэ 10 хвілін. Астудзіць, дадаць сырое яйка, калі сумесь занадта вадкая, дадаць размочаны ў малацэ і адціснуты белы хлеб. Сфармаваць невялікія катлеткі, абкачаць іх у паніраванні і абсмажыць да румянай скарыначкі.
|