Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 3
    Гасцей: 3
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Гароднінныя стравы

    ДРАНІКІ ДЭСЕРТНЫЯ З МАКАМ

    -алей - 1 ст.л.

    -смятана - 3 ст.л.

    -цукар - 2 ст.л.

    -мак – 40 г

    -бульба – 250 г

    -яйка - 1 шт.

    - мука - 1 ст.л.

    -вада (кіпень) - 100 мл.

     

    Мак заліць кіпенем, накрыць вечкам і пакінуць на 30 хвілін. Калі вада цалкам убярэцца і мак набракне, дадаць 1 ст. л. цукру, перамяшаць. Сырую вычышчаную бульбу нацерці на буйнай тарцы, дадаць яйка, муку, старанна перамяшаць і пасаліць. Сталовай лыжкай выкласці на гарачую змазаную маслам патэльню бульбяную масу, разраўняць і даць трохі схапіцца. Зверху пакласці 2 г. л. маку, разраўняць, каб мак размеркаваўся па ўсёй паверхні. Накрыць другім пластом бульбянай масы. Перавярнуць і абсмажыць з другога боку. Перакласці дранікі на змазаную маслам бляху і запякаць 7-8 хвілін пры 180 С. Гарачыя дранікі падаваць са смятанай, змяшанай з цукрам.

    Катэгорыя: Гароднінныя стравы | Дабавіў: wawkalaki (06.07.2014)
    Праглядаў: 289 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar