-яйка - 4 шт.
-бульба - 3 шт.
-бекон (каўбаса вараная вэнджаная) – 200 г
-часнык - 1 зубчык
-смятана – 200 г
- мука - 6 ст.л.
-кроп, пятрушка (зеляніна) - 1 пучок
-соль - па густу
-алей (5 ст.л. у цеста, 1 ст.л. для смажання) - 6 ст.л.
Яйкі ўзбіць з соллю, дадаць смятану, перамяшаць. Бульбу ачысціць, вымыць, нацерці на тарцы ці прапусціць праз мясасечку. Такім чынам, каўбасу (ці бекон) нарэзаць маленькімі кубікамі. Зеляніну вымыць, абсушыць і дробна пасекчы. Часнык ачысціць і здрабніць. Злучыць бульбу з яечна-смятанавай сумессю, дадаць зеляніну, каўбасу, часнык і старанна ўсё перамяшаць. У атрыманую сумесь, памешваючы, маленькімі порцыямі дадаць муку, ўліць алей і добра перамяшаць. Гатовую масу выкладваць сталовай лыжкай на разагрэтую з алеем патэльню. Смажыць з 2-х бакоў да залацістага колеру.
|