для дранікаў:
-бульба (буйная) - 3 шт.
-яйка - 2 шт.
-вэнджаная грудзінка – 150 г
-падбярозавікі – 200 г
- рэпчатая цыбуля (буйная) - 1 шт.
- мука - 4 ст.л.
-перац,
-соль - па густу
-кроп - па густу
для соусу:
-смятана - 150 мл
-часнык - 1 зубчык
-марынаваны агурок - 1 шт.
-кроп - 2 галінкі
-соль,
-перац - па густу.
Спачатку абсмажваем дадатковыя інгрэдыенты, дадаткі да бульбы. Важны момант: і грыбы, і грудзінка, і цыбуля павінны быць абсмажаны да залацістай, хрумсткай скарыначкі. Для гэтага рэжам вышэйпаказаныя кампаненты кубікамі з гранню 7-8 мм. На патэльню кучай не навальваем, выкладваем у адзін пласт. Спачатку смажым грудзінку да скварак, каб выпалілася сала, захоўваем, потым цыбулю і грыбы. Тром бульбу на буйнай тарцы, злёгку яе адціснуць, насуперак "класічнаму" рэцэпту. Дадаем два яйкі, грудзінку, цыбулю, грыбы, муку, солім, перчым, пра дробна парэзаны кроп не забываем, лепім дранікі, абвальваем іх у муце, смажым да залацістай, хрумсткай скарыначкі. Соус: дадаем ў смятану дробна нарэзаны марынаваны агурок, часнык і кроп, солім, перчым.
|