Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Гароднінныя стравы

    ДРАНІКІ З МАЧАНКАЙ

    -бульба – 1 кг

    -яйка - 1 шт.

    -бульбяны крухмал - 2 ст.л.

    -цыбуля рэпчатая - 1 шт.

    -алей - 2-3 ст.л.

    -соль - па густу

    ДЛЯ МАЧАНКІ:

    -грудзінка бекон ці карэйка – 300 г

    -цыбуля рэпчатая - 1 шт.

    -мука - 1 ст.л.

    -кмен - па густу

    -соль - па густу

    - перац - па густу

    -смятана – 150 г.

     

    Для падрыхтоўкі мачанкі вэнджаніну нарэзаць на невялікія кавалачкі, цыбулю пацерці на дробнай тарцы. Выкласці вэнджаніну і цыбульную масу на патэльню, падліць трохі вады, дадаць соль, перац, кмен. Тушыць каля 20 хвілін. Пакуль тушыцца мачанка, вымыць бульбу, пачысціць, яшчэ раз прамыць. Ачысціць цыбулю. Шараваць на дробнай тарцы бульбу і цыбулю, прычым напераменку і адразу змешваючы нацёртую масу (каб бульба не акіслялася). Дадаць узбітае відэльцам яйка, 2 сталовыя лыжкі крухмалу (ці мукі), перац, соль. Калі жадаеце атрымаць хрумсткія краі, дадайце 2 сталовыя лыжкі вады. Перамяшаць масу да аднастайнасці. Дадаць у мачанку лыжку мукі і загусціць страву. Заліць смятанай, перамяшаць. Тушыць, рэгулярна памешваючы, на слабым агні яшчэ каля 20 хвілін. Разагрэць алей на патэльні. Выкладваць бульбяную масу невялікімі аладкамі (фармуючы іх з дапамогай сталовай лыжкі). Абсмажыць з аднаго боку 2-3 хвіліны да утварэння румянай скарыначкі. Затым перавярнуць на другі бок, абсмажыць 1-2 хвіліны на агні ледзь мацней сярэдняга, затым зменшыць агонь, накрыць вечкам і давесці да гатовасці яшчэ 3-4 хвіліны. Дранікі падаваць да стала гарачымі. У асобнай місцы падаць мачанку.

    Катэгорыя: Гароднінныя стравы | Дабавіў: wawkalaki (06.07.2014)
    Праглядаў: 313 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar