Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Алкагольныя напоі

    БАЛЬЗАМ

    БАЛЬЗАМ - моцны алкагольны напой (40-45 % град. спірту), гаючы сродак, які рыхтуецца на спіртавых настоях рэзкай і лекавай травы, карэнняў, пладоў, эфірных маслах. Менавіта дзякуючы такой разнастайнасці найкаштоўных натуральных інгрэдыентаў, бальзам мае неверагодна шырокую смакавую гаму і найбагаты водар. Напой мае цёмна-карычневы колер, і валодае прыемна-ялкавым рэзкім, алеістым густам. Бальзам аказвае танізавальнае і стымулюючае дзеянне пры рознага роду ператамленнях, нядужанні і слабасці. Бальзам - выдатны сродак ад маркоты і дрэннага настрою, лячэбны сродак ад катару, кашля ці прастуды. Дадаўшы лыжку бальзама ў чай ці каву, вы адчуеце сябе нашмат лепш, ваш жыццёвы тонус значна павялічыцца. Можна піць гэты напой і ў асобнай лікернай чарцы. У дзень рэкамендуецца ўжываць не больш за 100-150 г бальзама. Пра тое, што бальзамы ставяцца хутчэй да лячэбных, а не алкагольных напояў, сведчыць тое, што, першапачаткова, іх вырабам займаліся вылучна аптэкары, дасведчаныя пра гаючыя ўласцівасці травы. Слова бальзам (ад грэцкага "balsamon") перакладаецца як лячэбны сродак. Ці ж як густы духмяны сок з раствораных у эфірных маслах смол і іншых раслінных рэчываў, якія валодаюць лячэбнымі ўласцівасцямі. У недалёкім сацыялістычным мінулым выпускалася ўсяго трынаццаць відаў бальзамаў. Сярод іх, былі і тры пышных жамчужыны - "Рыжскі чорны", "Енісей" і "Усурыйскі". Яны карысталіся шалёнай папулярнасцю ў насельніцтва, былі ганараваны не адной узнагародай. У адрозненні ад замежных аналагаў, аснова якіх - рафінаваныя, а часам і сінтэтычныя кампаненты, нашы бальзамы рыхтаваліся вылучна на натуральнай сыравіне, з улікам старадаўняй, рэцэптуры. Цяпер у СНД выпускаецца больш 60 разнавіднасцяў бальзамаў, з іх у Расіі - каля 40. Для вырабу бальзама выкарыстоўваецца лісце мацярдушкі, палыну, зуброўкі, святаянніка, крываўніка, баркуну, пантаў маралаў, хвошч, карані леўзеі, дуброўкі, дзягеля, плады аніса зорчатага - бадзяна, кропу, каляндры, чаромхі. Апроч гэтага, выкарыстоўваецца чорны чай, ружовае і цытрынавае масла, каньяк. ПРА

    ЎЖЫВАННЕ БАЛЬЗАМАЎ

    Разавая доза ўжывання бальзамаў павінна быць невялікай, паколькі бальзам - гэты высокаканцэнтраваны лекавы сродак. Не піце шмат бальзама! Перадазіроўка ўжывання бальзамаў можа не палепшыць здароўе, а зусім наадварот… Бо дабратворнае дзеянне гэтых канцэнтраваных лекаў выяўляецца толькі пры сістэматычным ужыванні маленькіх доз. Таму любыя бальзамы заўсёды павінны ўжывацца патроху - як гомеапатычны сродак. Добрага вам здароўя!

    АЛКАГОЛЬНЫ БАЛЬЗАМ - СТАРАЖЫТНЫ ПРОДАК СУЧАСНЫХ ЛЕКАЎ

    Віно, трава і смала - неабходныя інгрэдыенты для падрыхтоўкі лячэбных бальзамаў у Старажытным Егіпце. Такія дадзеныя апублікаваў часопіс Proceedings of the National Academy of Sciences. Гісторык Патрык Макговерн з Універсітэта Пенсільваніі выявіў сляды лекавых раслін і вінаграднага віна на старажытнаегіпецкім гарлачы з пахавання кіраўніка дадынастычнага Егіпту Хора Скарпіёна I у Абідосе, піша Infox. Іншыя навукоўцы выявілі часцінкі смалы фісташкавага дрэва, каляндры, мяты, мелісы, шалвеі на сценках гарлача. Тое, што пасудзіны ўтрымоўвалі ў сабе віно, атрымалася даказаць з дапамогай спектраметрыі і храматаграфіі. "Старажытныя віны і іншыя алкагольныя напоі лічацца выдатнымі асновамі для падрыхтоўкі сумесяў з настойкамі раслін для іх наступнага ўжывання вонкава ці ўнутр. Да таго як з'явіліся сучасныя сінтэтычныя лекі, алкагольныя бальзамы былі ўніверсальным паліятывам (лекамі, якія даюць часавае палягчэнне хваробы, але не вылечваюць, заўв. Alconews)", - падкрэслівае г-н Макговерн. Крыніца: http://vinoclub.ru/news/1766.html

    Катэгорыя: Алкагольныя напоі | Дабавіў: wawkalaki (07.07.2014)
    Праглядаў: 291 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar