Ўзяць па 5 грам:
-кветак акацыі, глоду (баярышнік), ліпы, чарніцы, трускаўкі, бузіны, ажыны, каштана.
Такую ж колькасць:
-ліста бярозы, крапівы, спарыша, рамонку, чарады.
Акрамя гэтага:
- па 5 г кукурузных рыльцаў, кораня валяр'яны, пладоў шыпшыны.
Усе кампаненты перамяшаць і заліць кіпенем (3 літра), закіпяціць і пакінуць настаяцца на ноч. Затым працадзіць, дадаць 1 шклянку грэчышняга мёду (калі няма грэчышняга, то можна любога іншага, але натуральнага). У гатовую сумесь дадаць шклянку спірту ці 0,5 л добрай гарэлкі і настаяць тыдзень. Бальзам гатовы. Прымаць варта 3 разы ў дзень перад ежай. Захоўваць у халадзільніку. Калі бальзам атрымаецца трохі ялкавым, то пры ўжыванні можна дадаць трохі малака.
|