- гарэлка 50 градусаў - 2,5 л
- каньяк 42 - 45 градусаў - 0,5 л
- плады глогу - 120 г (можна сіроп глогу на спіртавай аснове 200 мл)
- плады маліны (можна сухія) - 10 г
- святаяннік (дужа завараны) - 100 мл
- палын - 1 лісцік
- чорны перац - 3 гарошыны
- гваздзіка - 5 г
Перамяшаць усё інградыенты. Атрыманы раствор захоўваць у шкляной тары ў цёмным і цёплым месцы не меней 21 дня. Затым атрыманы экстракт прафільтраваць праз марлю і пераліць у падрыхтаваную бочачку. Дадаць спірт 96% у прапорцыі 1 / 7 часткам атрыманага экстракта і настойваць у бочачцы - не меней 1 месяца. Прыгатаваны па стараму рэцэпту бальзам - не напой для застолля, больш мэтазгодна дадаваць яго ў каву ці чай (не больш за 50 г)
|