Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 2
    Гасцей: 2
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Алкагольныя напоі

    БАЛЬЗАМ “СІБІРСКІ"

    Для вырабу бальзама "Сібірскі" запатрабуюцца наступныя складнікі рэцэпту:

    - шалупіна кедравых арэхаў (ці цалкам здробненыя арэхі) - 100- 200 г

    - перагародкі грэцкіх арэхаў - 50- 100 г .

    - плады шыпшыны таўчоныя (мука з шыпшыны) - 50- 100 г .

    - плады яблыні (лепш дзікай яблыні ці ранетак) - 100- 200 г .

    - плады глогу (баярышніка) - 50- 100 г .

    - плады чаромхі (чаромхавая мука) - 50- 100 г .

    - плады рабіны - 50- 100 г .

    - чабор (цім’ян) - 30- 50 г .

    - крапіва двухдомная - 30- 50 г .

    - кветкі ці корань півоні (настойка півоні мар’ін корань) - 20- 30 г

    - календула (кіпцікі), кветкі і пабегі - 10- 20 г .

    - калган (лапчатка, дуброўка бесцеблевая, корань) - 10- 20 г .

    - талакнянка (ліст) - 10- 20 г .

    - сінюха блакітная (корань) - 10- 20 г .

    - залаты корань (радзіёла ружовая) ці яго настойка - 10- 20 г .

    - кветкі канюшыны лугавой (ружовай) - 10- 20 г .

    - скрыпень, кіпрэй (іван-чай) - 10- 20 г .

    - арэх мушкатавы - 5- 10 г .

    - сардэчнік сардэчны (пустырнік) ці яго настойка - 5- 10 г .

    - кукурузныя рыльца - 5- 10 г .

    - валадушка залацістая - 5- 10 г .

    - мацярдушка - 5- 10 г .

    - святаяннік каменны (папараць пахкая) - 5 г .

    - карыца молатая - 5 г .

    - падтыннік - 5 г .

    - зёрна кавы молатыя - 5 г .

    -гарбата - 5 г .

    - сіропы з ягад абляпіхі, бружмелі (жымаласці), чарніцы, суніцы.

     

    Усе прыгатаваныя па рэцэпту травы і плады трэба здрабніць і скласці ў трохлітровы шкляны слоік. Змесціва слоіка заліце гарэлкай так, каб яно было цалкам пакрыта. Застаецца зачыніць слоік вечкам і паставіць у цёмнае прахалоднае месца на 1-2 месяца. Затым настой зліце. У рэшткі травы і пладоў дадайце яшчэ гарэлкі, перамяшайце; вельмі добра адцісніце жмых. Працадзіце вадкасць праз некалькі пластоў капрону ці марлі, праз пласт ваты. Зліце вадкасць у чысты слоік. Зараз у атрыманы настой трэба дадаць сіропы з гаючых ягад у прапорцыі 1:1. Пажадана выкарыстоўваць усе паказаныя сіропы пароўну, але пры іх адсутнасці дапушчальна дадаваць нейкі адзін від. Дайце настаяцца бальзаму, змясціўшы яго на некалькі дзён у цемру. Калі на дно апусціцца асадак-завісь, трэба асцярожна зліць празрыстую вадкасць у шкляныя ёмістасці са шчыльна прыгнаным коркам. Атрыманы бальзам можа захоўвацца вельмі доўга, асабліва ў халадзільніку. Рэштку гаючай вадкасці з асадкам выкарыстоўвайце ў першую чаргу - ён не меней карысны, чым празрысты бальзам. Проста ў ім утрымоўваецца мякаць ад ягадных сіропаў і мінуўшыя фільтры драбнюткія часцінкі травы. Гатовы бальзам патроху дадаюць у чай, які ад гэтага становіцца вельмі духмяным і незвычайна смачным! Спачатку налівайце не больш за палову чайнай лыжкі бальзама на шклянку чаю раніцай і ўвечар. Праз тыдзень можна наліваць па поўнай чайнай лыжцы. Пры добрай пераноснасці кампанентаў можна ўжываць тры-чатыры чайных лыжкі бальзама ў суткі.

    ПАПЯРЭДЖАННЕ: калі пакутуеце гіпертаніяй, выключыце са складу бальзама залаты корань, гарбату і каву. А дадайце ў падвойнай дозе іншыя складнікі: канюшыну, сардэчнік, рабіну, мар’ін корань. Таксама пажадана дадаць у склад бальзама чарнаплодную рабіну (50- 100 г) ці яе сіроп. Бо аронія вельмі гаючая і ўзбагачае бальзам ёдам, неабходным нашаму арганізму.

    Катэгорыя: Алкагольныя напоі | Дабавіў: wawkalaki (07.07.2014)
    Праглядаў: 304 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar