-40-50 маладых грэцкіх арэхаў,
-3 кг цукру,
-1,5 літра гарэлкі.
Для падрыхтоўкі арэхавага бальзама здрабніце грэцкія арэхі, перамяшайце іх з 1 кг цукру, перакладзіце ў слоік і пакіньце на ноч. Затым дадайце яшчэ 1 кг цукру і пастаўце слоік на сонца. Праз тыдзень дадайце яшчэ адзін кілаграм цукру і змесціце слоік з бальзамам з грэцкіх арэхаў у цёмнае месца на 3 месяцы. Па заканчэнні гэтага тэрміна працадзіце арэхавы бальзам і дадайце ў яго 1,5 літра гарэлкі. Бальзам з грэцкіх арэхаў, прыгатаваны па гэтым арыгінальным рэцэпце, мае прыгожы колер і прыемны густ. Яго можна дадаваць у гарбату, каву, выпечку і крэмы.
|