- яйка (жаўток) - 8-10 шт.
- цукар - 200-300 г
- каньяк - 2 шклянкі
- ваніль - па густу
- міндальныя арэхі - 1 г. л.
8-10 яечных жаўткоў ад самых свежых яйкаў змяшчаюць у посуд
са сферычным дном, дадаюць 200-300 г цукровага пяску,
старанна расціраюць жаўткі з цукрам да атрымання аднастайнай масы.
Калі пажадана атрымаць лікёр з прысмакам ванілі ці міндаля,
перад расціраннем да жаўткоў і цукру дадаюць ці дробку ваніліну
ці гарбатную лыжку здробненых міндальных арэхаў.
Атрыманую масу зліваюць у бутлю і заліваюць яе 0,5 л каньяку.
Сумесь добра ўзбоўтаць, бутлю закаркаваць
і вытрымаць яе ў прахалодным месцы 2-3 месяца.
Пасля гэтага лікёр працэджваюць і разліваюць у бутэлькі.
|