-трускаўка - 500 г
-каньяк - 1 л
-ці ром - 1 л
-ці спірт - 1 л
Для сіропу:
-цукар - 1 кг
-вада - 0.5 л
З розных ягад можна прыгатаваць у хатніх умовах лікёр
- клубнічны, малінавы, вішнёвы.
Адзін са спосабаў падрыхтоўкі лікёру - настойванне гарэлкі ці іншай,
змяшчаючай алкаголь вадкасці, на ягадах, напрыклад, на трускаўцы.
Затым клубнічная настойка злучаецца з цукровым сіропам.
Ягады трускаўкі старанна перабярыце, прамыйце,
выкладзіце ў бутэльку і заліце любым,
з паказаных у рэцэпце, алкаголем.
Горлачка бутэлькі завяжыце марляй ці тканню
і дайце настаяцца на працягу 8-10 дзён у прахалодным, цёмным месцы.
Затым клубнічная настойка працэджваецца
і змешваецца з загадзя прыгатаваным цукровым сіропам.
Гатовы лікёр працадзіце ці адфільтруйце.
Захоўвайце лікёр у шчыльна закаркаваных бутэльках.
|